Brios historia

Brio grundades redan 1884 av Ivar Bengtsson. Ivar föddes 9 september och gick bort 27 juni 1948. Han var torparson från Boalt. Boalt ligger Östra Göinge i Norra Skåne och Ivar Bengtsson startade sin verksamhet genom att tillverka och sälja korgar. 1902 flyttade Ivar sin verksamhet från Boalt till grannbyn Osby. Nu höll företaget inte på med enbart korgar längre utan hade en del andra produkter också. Det var även nu som man började sälja sina berömda träleksaker. Detta genom ett samarbete med svarvaren Thomas Johansson  som skapade “Osbyhästen” i trä.

När vi kommit fram till 1908 så skrev Ivar och hans hustru Sissa över ägandet av företaget till sönerna Anton, Viktor och Emil Ivarsson. Bröderna beslutade att byta namn på företaget till Bröderna Ivarsson Osby som sedermera blev förkortat till BRIO. Bröderna skapade en mycket stark tillväxt i företaget och snart blev det Osbys största företag.

Leksaker var tidigt en huvudprodukt för BRIO men ända fram till 1960-talet så handlade med en mängd andra produkter också såsom textil, keramik, hushållsartiklar, prydnadsföremål och en mängd annat. Efterhand så koncentrerade sig man dock alltmer på leksaker samt barnvagnar. När det gäller leksaker så var man grossist eller generalagent för många kända märken såsom Sega spelkonsoler, Barbiedockor, samt Märklintåg. Samtidigt så tillverkade man även egna träleksaker i Osby samt i grannbyn Killeberg. Redan på 30-talet hade företaget börjat tillverka barnvagnar.

Under slutet av 90-talet drabbades företaget av ekonomiska svårigheter och man flyttade då mycket av produktionen från Osby till låglöneländer. Ända fram till 2004 höll familjeföretaget ut men de ekonomiska svårigheterna var för stora vilket ledde till investement-bolaget Proventus blev huvudägare. I samband med detta så flyttades huvudkontoret till Malmö.

23. February 2014 by admin
Categories: Brio | Comments Off on Brios historia

Brios nya katalog är här!

Samtidigt som jag låg på sofflocket och kollade Sverige mot Finland i JVM-finalen så råkade jag surfa in på Brios hemsida. Såg att de släppt sin nya katalog! Du hittar den här. Den är fantastisk tycker jag och jag blir alltid lika förvånad över hur Brio lyckas kännas både originella och moderna på samma gång med sina fina träleksaker. Nu blir det kojen!

05. January 2014 by admin
Categories: Brio | Comments Off on Brios nya katalog är här!

Laddad för ny vecka

Det var verkligen skönt att ha tillbringat en helg med spa och relaxing ute på Hasseludden. Känner mig faktiskt ganska pigg och utvilad efter helgen så spa gjorde nog susen. Passade även på att gå en långpromenad igår i det fina höstvädret och det var skönt också. Vi tog svängen runt Hagaparken och det är verkligen ett naturskönt område. Nu startar denna veckan igång och vi jobbar vidare med våra projekt som exempelvis innebär att fortsätta utveckla sajten om a-kassa så att ännu fler besökare hittar dit. Redan nu så har den ganska många besök, men det går ju alltid att hitta förbättringar. Peace out så länge!

07. October 2013 by admin
Categories: Uncategorized | Comments Off on Laddad för ny vecka

Skönt med Spa i helgen

yasuragiFör att fira farsans 60 års-dag (som i och för sig var i våras) så har syskonen och jag bokat en spahelg ute på Yasuragi. Detta är tydligen ett spa med japanskt tema, så det skall bli skönt att köra lite yoga och äta god mat i helgen. kan verkligen behövas efter en minst sagt påfrestande vecka! Jaja, nästa vecka kommer säkert bli bättre, ibland så gäller det bara att vara lite envis så kommer vändningen sen. I vilket fall så skall det bli extremt skönt med spa-helg ute på Yasuragi i helgen!

05. October 2013 by admin
Categories: Uncategorized | Comments Off on Skönt med Spa i helgen